zondag 2 oktober 2016

Foto's en uitslagen van de 3e Posbanktrail in Rozendaal

Zac Freudenburg
De start en finish van de 3e Posbanktrail is achter Buitenplaats Beekhuizen op het terrein van de scoutinggroep “de Markesteen”. Het gaat over uitdagend terrein over singletracks en ronde de heide van het Rozendaalse Veld. Het parcours is uitgezet door Jan Strijker, met veel ervaring met het lopen van trails. Hij was de eerste in Nederland die een trailwedstrijd organiseerde (www.veluwezoomtrail.nl).

De 10 kilometer loopt door de zwarte bergen en langs de golfbaan van Rozendaal. Dit parcours kent kleine klimmetjes en afdalingen en is voor beginners een mooie route die uitdagend maar niet te zwaar is.

De 20 kilometer loopt eerst door hetzelfde gebied als de 10 kilometer met singletracks en daarna meer richting Terlet. Door de bronsttijd van de Herten is de route op het laatst nog behoorlijk aangepast. Mooier kunnen we het niet maken, er zijn een paar bijzondere stukken voor in de plaats gekomen. Daarna kom je via de brandtoren weer terug richting Beekhuizen met wat leuke klimmetjes en een prachtige afdaling naar de finish.

Klik op de link voor de foto's van Mischa Visser




Barbara Kerkhof

Geen opmerkingen: