zaterdag 8 oktober 2016

Verslag en uitslagen van de clubkampioenschappen bij AVA'70 in Aalten

van links naar rechts Dave Posthumus, Tom Wevers, Erwin Wamelink, Robin Wubbels, Vincent Scholten, Martijn Obbink, Mart Slotboom, Dirk Vreman en Andre Balke


IJzersterke clubkampioenen AVA`70

AALTEN - Zaterdag 8 oktober werden op de atletiekaccommodatie van AVA`70 de jaarlijkse clubkampioenschappen afgewerkt. Een traditie, die wordt gekoesterd en zich mag verheugen in een grote belangstelling van atleten, maar zeker ook het nodige publiek aantrekt.

`s Ochtends is het allereerst aan de pupillen, om zich van de beste kant te laten zien. Verdeeld in de verschillende groepjes wordt er een meerkamp afgewerkt. Bij de Athletics Champs, de kampioenschappen voor verenigingen, staan dezelfde onderdelen op het programma, zoals hurk-hoog, vortex werpen, korte sprint, verspringen en tenslotte het slotnummer, meters maken. De pupillen deden geweldig hun best en kregen veel aanmoedigingen en applaus van de vaders, moeders, opa`s en oma`s langs de baan. De kids krijgen per spel punten voor de geleverde prestatie en het was bijzonder spannend, wie als clubkampioen op het podium mocht klimmen. Voordat de prijsuitreiking plaatsvond, werd er ook nog een grote estafette afgewerkt tussen pupillen en hun ouders. Het werd een hevige strijd en iedereen deed hierbij ook weer geweldig zijn best om als snelste de finish te bereiken.

Na de lunch was het de beurt aan de junioren en senioren om de sportarena te betreden. Voor de oudste jeugd kennen de loop- en technische onderdelen geen geheimen meer, want daar wordt flink op getraind en men komt ook uit in wedstrijdverband. Voor de meeste senioren is dit bepaald niet het geval. Met name de technische onderdelen, zoals discuswerpen, kogelstoten en verspringen zorgden voor enkele bijzonder hilarische momenten en dat veranderde de wedstrijd langzaamaan in een afvalrace. Uiteindelijk mochten de sterkste meerkampers zich laten kronen als clubkampioen en sommigen hadden zelfs nog de kracht, om met een hoeraatje op het podium te springen.

De AVA`70-clubkampioenen 2016 zijn: Pupillen mini: jongens Lars Meinen, meisjes Madelief Erkelens; Pupillen C: jongens Eric Snoek, meisjes Amber ter Horst; Pupillen B: jongens Tim Houwers, meisjes Esmee Holstein; Pupillen A: jongens Laurian Luimes, meisjes Lidewij Lensink; Junioren D: jongens Lenn Posthumus, meisjes Maud Hengeveld; Junioren C: jongens Mees Prinsen, meisjes Daan Berkelder; Junioren B: jongens Ruben Boekelder, meisjes Linde Klein Nibbelink; Junioren A: jongens Jerrel Balke; Senioren: Heren Erwin Wamelink, Dames Chantal Posthumus.

Eindklassement heren

1.Erwin Wamelink 1980 punten, 2.Tom Wevers 1380 punten, 3.Robin Wubbels 999 punten, 4.Vincent Scholten 969 punten, 5.Martijn Obbink 899 punten, 6.Dave Posthumus 854 punten, 7.Mart Slotboom 710 punten, 8.Rinke ter Haar 696 punten, 9.Dirk Vreman 434 punten, 10.Andre Balke 384 punten, 11.Wim Rensink 200 punten

Eindklassement dames

1.Chantal Posthumus 1223 punten, Suzan Waalders 1179 punten, 3.Tracey Jewell 653 punten, 4.Sien Meinen 560 punten
Klik op de link voor alle uitslagen



Meisjes junioren D

Geen opmerkingen: