zondag 16 oktober 2016

Wehl 2e Herfstloop 5 km - 19.39 min - 1e plaats M50

Eindelijk weer onder de 20 minuten, ik ben er erg blij mee
Op het trainingsschema voor vandaag staat de 10 kilometer van de herfstlopen in Wehl, dit als voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop. Een heel peloton van AVA'70 leden staat dan ook aan de start voor deze afstand. Ik besluit om mee te doen aan de 5 kilometer om weer te proberen in de buurt van de 20 minuten te komen, het moet toch nog één keertje lukken om onder deze magische grens te lopen. De weersomstandigheden zijn ideaal, een prachtig herfstzonnetje met weinig wind en in het bos is het prima om te lopen. 

Ik vergis me nog even waar de start is maar deze is sinds vorig jaar een 50-tal meters naar achteren verplaatst. In de eerste kilometer merk ik al dat het lekker loopt en kom ik in een mooi groepje te lopen met Hans Nas, Jan Hendriks en Manfred Vels. In het bos blijven we mooi bij elkaar en heb ik zelfs nog oog voor de prachtige omgeving. Iedereen probeert wat kopwerk te doen maar Hans is van ons vieren duidelijk de sterkste en loopt in de laatste kilometer iets bij ons weg. 

Voor mijn gevoel blijft het heerlijk gaan en net onder de 17 minuten kom ik het bos weer uit en loop ik de straten van Wehl in. Ik meen me te herinneren dat ik in de voorgaande jaren dan nog een goede 3 minuten nodig heb om aan de finish te komen, maar zeker weten doe ik het niet. Dat zou betekenen dat ik dan toch wel erg dicht in de buurt kom van het beoogde doel maar laat ik maar niet teveel denken en gewoon doorlopen. Nog één keer linksaf slaan en dan een lange weg naar de finish. 

Als ik de klok kan zien, tikt het net de 19.30 minuten aan en nog één keer pers ik er alles uit. Met een voor mijn doen prachtige tijd van 19.39 minuten kom ik juichend over de finish. Ik kon de laatste maand in de trainingen al merken dat het wat beter ging maar wat is het mooi dat het gelukt is. Voor het laatst liep ik in mei 2015 onder de 20 minuten en de tijd is zelfs 44 seconden sneller dan een jaar eerder. Dat komt ook niet meer zo vaak voor en op deze prestatie kan ik wel weer een jaar op teren.

3 opmerkingen:

Katja zei

Echt een topprestatie Geert.

theo stronks zei

Knap gedaan Geert,ook de foto is prachtig.

Hans Nas zei

Klasse Geert
Ik hoop je nog vaak te kunnen "hazen"