zaterdag 29 oktober 2016

Nijverdal 29e Diepe Hel Holterbergloop 20 km - 1:33:11 uur - 19e M50

De zware beklimming van de Holterberg
Vandaag, zaterdag 29 oktober, staat er weer eens een langere wedstrijd op het programma. Meestal doe ik mee aan een 5 kilometer maar één of twee keer per jaar gaan we met mijn atletiekvereniging AVA'70 met de trein of bus naar een grotere wedstrijd toe en deze zaterdag staat er een busreis gepland met 43 personen naar de 20 kilometer van de 29e Diepe Hel Holterbergloop in Nijverdal. 

De start van de 20 kilometer is op de Grotestraat en het geheel verharde en verkeersvrije parcours gaat vanuit het centrum van Nijverdal heuvelopwaarts het dorp uit en vervolgd zijn weg over de Toeristenweg door de bossen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, een uniek natuurgebied. Onderweg is er de beklimming en afdaling van de Diepe Hel, een pittig stukje parcours met grote hoogteverschillen en een stijgingspercentage oplopend tot 10%. Naast de Diepe Hel moeten de Holterberg en de Noetselerberg worden bedwongen.  

Een eindje voor Holten ligt het 10 kilometer keerpunt (45.55 minuten) en moeten we dezelfde weg terug. In de buurt van het keerpunt kom je iedereen tegen en kun je mooi zien hoe je er voor staat ten opzichte van je clubgenoten. Het valt mij op dat er veel AVA'70 geel bij mij in de buurt op nog geen minuut afstand van elkaar lopen en dat er op de terugweg nog een mooie strijd kan losbarsten. Na kilometer 17 heb ik het zwaarste gedeelte er op zitten en volgt er nog een lange afdaling naar de finish. Daar blijkt dat er net twee minuten tussen zeven clubgenoten zit: Roy Mengerink 1:32:40, Geert Wevers 1:33:11, Gerdy Hoornenborg 1:33:45, Dirk Vreman 1:33:51, Gerrit-Jan Jansen 1:33:57, Erwin Wamelink 1:34:12 en Patrick Weijers 1:34:21.


De Diepe Hel Holterbergloop, een zware bergwegloop met veel stevige, lange beklimmingen, is een uitdaging van formaat en met een temperatuur van circa 15 graden en een zonnetje was het daarnaast prima loopweer. 

Geen opmerkingen: