zaterdag 19 november 2011

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km - 19.27 min - 1e Plaats M50

Het treintje geelhemden Frank Roos, Gerrit Heersink, Dani Kugathasan en Geert Wevers
Als ik me bij de inschrijftafel meld en mijn startnummer op wil halen ontstaat er enige verwarring over welk nummer ze aan mij moeten geven. De inschrijflijst geeft namelijk twee keer de naam Geert Wevers aan en beide heren komen ook nog uit de plaats Aalten. Na enig gezoek en gepuzzel op de computer wordt aan mij het goede nummer overhandigd en bij beide Weversen zijn de beginletters van hun straat nu achter de naam gezet zodat dit probleem zich bij de laatste Boekelder Cross niet meer voor doet. Overigens hadden wij op onze trouwdag al mensen op de receptie die de andere Geert achter de tafel wilden feliciteren, dus de dezelfde naam heeft al eens vaker voor enige verwarring gezorgd.

Ik heb deze week vanwege een korte (werk)vakantie maar twee keer getraind. Een duurloop op maandag naar Varsseveld van ruim 10 kilometer met Inez en Ingrid en afgelopen donderdag een tocht van ruim 17 kilometer in de omgeving van de Maarsseveense- en Loosdrechtse plassen in de provincie Utrecht. Heerlijk gelopen maar onderweg geen enkele keer een versnelling geplaatst en ook de 2e Boekelder Cross heb ik aan me voorbij moeten laten gaan. Mijn doel voor vandaag is dus weer een tijd van onder de 20 minuten.

De eerste kilometers zijn iets langzamer dan in de vorige wedstrijd maar bij de 3e kilometer kom ik precies in dezelfde tijd door als twee weken terug. Hier lopen we met vier geelhemden van AVA'70 bij elkaar: Frank Roos, Gerrit Heersink, Dani Kugathasan en ikzelf. Ook vandaag zijn de weersomstandigheden weer prima en lopend in de zon voelt het gewoon warm aan. Frank loopt langzaam bij ons weg en Gerrit en Dani wisselen elkaar goed af terwijl ik hen alleen maar zo goed mogelijk kan proberen te volgen.

Marco van Rijs moedigd me onderweg nog flink aan en geeft zelfs aan dat ik de anderen moet volgen. Hij heeft dan ook gemakkelijk praten met een stalen ros onder zijn  gat. Toch probeer ik zijn aanwijzigingen op te volgen maar ik kom er vandaag net wat te kort voor. Als we weer in de Ringkamp zijn staat de teller stil op 19,27 minuten en dat is toch nog 6 seconden sneller dan twee weken terug. Ik ben dan ook dik tevreden over mijn tijd en zal komende zaterdag mijn 3e Boekelder Cross lopen zodat ik in ieder geval in het eindklassement voor kom.

uitslagen en tussenklassement Boekelder Cross

site organisatie



6 opmerkingen:

Marco zei

Geert je hebt het prima gedaan! mooi tijd en goed afgezien.Je had de aanmoediging even nodig. Klasse dat je het ook zo goed opvolgde :) je heb in iedergeval de tegenstand niet veel gegund. Zaterdag weer?

Gerrit zei

Stiekum achter een fietser aanlopen, minstens een minuut straftijd Geert!

Ingrid zei

Het is maar goed dat marco geen pakjesdrager had want anders............

Geert zei

Ja in het vervolg kan Marco beter een andere fiets meenemen!

Het is maar goed dat de jury alles niet zit Gerrit van wat er in een wedstrijd gebeurd.

katja zei

Geert, je staat charmant op de foto haha

Geert zei

Dank je Katja, kan er ook niets aan doen!