zaterdag 19 november 2011

Wat een taart al niet teweeg kan brengen!

Wordt een nieuwe baan dan toch werkelijkheid?
Beste AVA70 atleten,

Na een bewogen week even een kort berichtje over het besluit wat de gemeenteraad deze week heeft genomen over de accommodatie AVA’70 en de weg daarnaar toe. Met nadruk noem ik accommodatie want het gaat verder dan alleen de atletiekbaan. Om te beginnen wil ik Dirk ter Maat bedanken voor al die tijd die hij er in gestoken heeft en onze samenwerking. Dirk ik heb het zeer prettig gevonden en we vulden elkaar mooi aan. Dirk, namens alle AVA leden geweldig bedankt!

Eerst even een korte terugblik: Tijdens de ledenvergadering voorjaar 2007 is besloten te gaan voor een nieuwe atletiekbaan en upgrading van onze accommodatie. Dirk, als voorzitter van AVA, heeft mij namens het bestuur gevraagd om hierover mee te denken. Het overleg met de gemeente Aalten werd opgestart en in mei van dat jaar is een verzoekschrift ingediend voor een volwaardige atletiekaccommodatie. Wat er in de periode tot oktober 2010 is gebeurd wil ik samenvatten als veelvuldig en intensief overleg, maar zonder het gewenste resultaat.

Toen in oktober 2010 bleek dat er in de gemeentebegroting 2011 nog geen Euro’s waren opgenomen voor de accommodatie AVA hebben wij het burgerinitiatief ingediend, waarin wij nogmaals aangedrongen hebben om besluitvorming. Een burgerinitiatief zou, naar onze mening, de noodzakelijke en gevraagde duidelijkheid moeten brengen. Naar aanleiding van het ingediende burgerinitiatief heeft het college een plan ingediend bij de gemeenteraad, die het echter voor kennisgeving hebben aangenomen en niet geagendeerd. Dus weer geen stap verder gekomen. Tijdens de ledenvergadering 2011 heeft bestuur aan de leden voorgelegd in te zetten op een
300 meter kunststofbaan op de huidige locatie omdat een 400 meter baan naar onze inschatting politiek gezien geen haalbare optie meer was. Naast de baan zou dan ook geïnvesteerd moeten worden in aankoop van grond en mogelijk een woning. Dit voorstel werd door de leden ondersteund en hier zijn we vanaf dat moment voor gegaan.

In oktober hebben wij gebruik gemaakt van de inspraak mogelijkheid op de begroting 2012, In deze begroting waren wederom geen financiële middelen voor AVA’70 opgenomen. Zoals bekend hebben we, tijdens deze vergadering, een taart aangeboden ter ere van de eerste verjaardag van het burgerinitiatief en door inspraak onze problematiek nogmaals duidelijk aan de orde gesteld. Blijkbaar was de taart van goede kwaliteit want toen ging het snel. Vorig jaar heb ik mij wat minder positief (lees negatief) uitgelaten over de daadkracht van de Progressieve Partij. Wellicht heb ik dit toen verkeerd ingeschat, na de RTG heeft de Progressieve Partij het initiatief genomen voor een in te dienen amendement op de gemeentebegroting ten gunste van AVA’70. Hiermee waren wij blij verrast en ook met de voortvarendheid waarmee dit door de Progressieve Partij hier invulling aan heeft gegeven. Het CDA en de PvdA fracties hebben zich aangesloten bij dit amendement wat dan ook gezamenlijk door Progressieve Partij, CDA en PvdA is ingediend. Tijdens de raadsvergadering is dit amendement, zoals in de krant te lezen was, met een grote meerderheid van stemmen (incl. ChristenUnie) aangenomen.

Wat is er nu besloten: In de gemeentebegroting zijn structureel financiële middelen opgenomen voor aanpassingen aan onze accommodatie. Dus de plannen kunnen worden gemaakt en ingediend. Dus volop werk aan de winkel. Concreet betekent dit het volgende: Voor 2012, kunnen we rekenen op een investeringssubsidie voor clubgebouw en kleedkamers. De bouw en de financiering moet AVA voor haar rekening nemen met deze investeringssubsidie als ondersteuning en mogelijk kunnen we ook een aanvraag indienen bij één van de ondersteuningsfondsen.

Voor 2013, aanleg van een 4 laans 300 meter kunststofbaan alsmede aanleg van parkeerplaatsen.
Oplossen van de verkeersveiligheid wordt gezien als ik citeer “een regulier product van zowel gemeente als provincie en hier moet in het algemeen belang aan worden gewerkt” Hetgeen betekent dat hier ook een oplossing voor komt echter de financiering komt uit een ander gemeentelijk budget. Uit welk budget dit komt is voor ons uiteraard van ondergeschikt belang.

Dit betekent ook dat we op de huidige plek blijven, wat ook de wens is van veel leden. Hier worden de plannen gerealiseerd. Er zijn al ideeën en schetsen hoe dit vorm zou kunnen krijgen. In de komende bestuursvergadering gaan we ons beraden hoe we het verder gaan organiseren. Bovenstaande is een beknopte weergave hoe het een en ander tot stand is gekomen. Het bestuur is ontzettend blij met het genomen raadsbesluit, we kunnen we ons nu richten op de toekomst en er liggen mooie uitdagingen waar we vol enthousiasme mee aan de slag gaan.

Tot slot dank aan de gemeenteraad voor het vertrouwen om te investeren in onze vereniging en de Progressieve Partij, CDA en PvdA voor het indienen van het amendement. Er is veel werk aan de winkel waar we de inzet van de leden voor nodig hebben, mochten we een beroep op jullie doen denk hier dan serieus over na. Samen kunnen we dan werken aan de mooie uitdagingen waar we als AVA’70 voor staan.

Namens bestuur van AVA’70
Jan Rademaker

Geen opmerkingen: