donderdag 10 november 2011

AVA'70 krijgt nieuwe atletiekbaan

Atletiekvereniging AVA'70 krijgt een nieuwe atletiekbaan

Het gezicht rood van de spanning en de glinsterende ogen van AVA-voorzitter Jan Rademaker, vertelden feitelijk het hele verhaal. Dinsdag 8 november 2011 zal een uiterst belangrijke datum zijn in de geschiedenis van de Aaltense atletiekvereniging. Even na tienen nam de gemeenteraad immers het besluit, dat AVA`70 haar atletiekbaan krijgt. Met 14 stemmen voor en 7 tegen werd het amendement aangenomen, dat de aanleg van een sportterrein voor AVA mogelijk maakt, omdat er m.i.v. 2012 geld wordt vrijgemaakt in de gemeentelijke begroting.

Maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit….Toen het College van B. en W. onlangs de begroting voor 2012 presenteerde, was daarin geen euro voor de aanleg van een atletiekbaan in opgenomen. Hierop nam de Progressieve Partij (P.P.) het initiatief om een amendement in te dienen. De Partij van de Arbeid, de Christen Unie en het C.D.A. konden zich hierin ook goed vinden, waardoor er voldoende steun was, voor dit initiatief . Het amendement werd met een ruime meerderheid aangenomen en betekent dus, dat er groen licht is gegeven voor de aanleg van een 300-meter atletiekbaan op de huidige locatie. De aanwezige AVA-bestuursleden mochten vele welgemeende felicitaties in ontvangst nemen. Daarnaast werden er natuurlijk ook de nodige bedankjes uitgedeeld aan de gemeenteraadsleden, die het amendement steunden.

Ruim 4,5 jaar na de eerste schermutselingen voor een volwaardige atletiekbaan, kan nu eindelijk de vlag in top! Zonder anderen ook maar iets te kort te doen, is het met name voorzitter Jan Rademaker geweest, die alle lof verdiend voor het bereikte resultaat. Talloze gesprekken voerde hij de afgelopen jaren met politieke partijen, wethouders en andere vertegenwoordigers. En telkens ging het in het zicht van de haven weer mis. Rademaker hield echter, misschien soms ook wel tegen beter weten in, vol en bleef vertrouwen op een goede afloop. Mede dankzij zijn  nimmer aflatende optimisme en zijn veelvuldige lobbyen is het er dan nu toch van gekomen. AVA`70 gaat een drukke, maar mooie toekomst tegemoet, want behalve de aanleg van een prachtige baan, zal er ook een nieuw clubgebouw worden gebouwd. Dat was ongetwijfeld het beeld, dat de ogen van Jan Rademaker dinsdagavond zo deden glinsteren….

Kijk hier voor een persbericht van de gemeente Aalten van de besluiten van de raadsvergadering over de programmabegroting 2012.

AVA'70 voorzitter Jan Rademaker

10 opmerkingen:

Geert zei

AVA'70 gefeliciteerd en dat we er met ons allen maar veel plezier van de nieuwe atletiekbaan mogen hebben.

En ik ben het helemaal met het artikel van Frank eens dat zonder anderen maar iets tekort te doen, het voorzitter Jan Rademaker is geweest, die alle lof verdiend voor het bereikte resultaat. Grote klasse Jan!

wilma zei

Geweldig nieuws, waar lang voor gestreden is. Jan Rademaker bedankt voor je inzet! je hebt heel wat moeten praten. Dat loont zich nu!
Fantastisch.

Ingrid zei

Fantastisch nieuws,

katja zei

Hoe wordt het parkeerprobleem en de verkeersveiligheid nu dan aangepakt?
Je blijft hier wel mee zitten. Maar verder is het natuurlijk geweldig nieuws GEFELICITEERD.

Marco zei

Prachtig nieuws wat echt wel nodig is als je zo naar de foto kijk van het veld met startblokken. waar komt de baan nu? of blijven we op de huidige locatie zitten.( voor mij het mooist):-)

Blije Heidie zei

HOERA! Hulde voor AVA'70 en inderdaad in het bijzonder voor Jan!
Wat een energie heb je er in gestoken zeg! Wanneer kan er begonnen worden met schilderen van het nieuwe clubgebouw? Ook voor sloopwerkzaamheden ben ik trouwens beschikbaar hoor ;-)

Jan Rademaker zei

Katja, ik begrijp jouw opmerking maar zowel parkeren als verkeersveiligheid zijn in de plannen opgenomen. Dit waren ook speerpunten in het overleg. Voor de uitvoering zijn Euro's opgenomen in de gemeentelijke begroting. Wordt dus geregeld.

Gerrit zei

Klasse werk Jan! Gefeliciteerd!
Ook alle andere betrokkenen en AVA leden natuurlijk geluk gewenst met eindelijk een mooie baan en clubgebouw.

Maar Jan, denk maar niet dat we je nu laten gaan als voorzitter bij AVA! :)

Mirande zei

Geweldig, geweldig!
Wordt het lopen dan straks zo mogelijk nog leuker??! ;o)
Jan, hulde!!

Jan te Brake zei

Jan en alle AVA'70 leden gefeliciteerd met de toezegging van een nieuwe atletiekbaan. Daar waren we hard aan toe!!!!!!