zondag 27 november 2011

Verslag van de 19e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde

Het podium van de 6 kilometer: 1. Hendrik Pheiffer, 2.Arjan Weijenborg, 3.Gerton Prinsen (foto Marga Geverink)
Jeroen Gelinck op gepaste afstand van rap Apeldoorns duo
Door Benno Stevering
De 32-jarige Ard Vlooswijk uit Apeldoorn wist de eindspurt in de slotfase van de wedstrijd naar zich toe te trekken en won in  een tijd van 41.28 minuten de langste afstand van de Scharenborgcross. Ruud van der Wal uit Apeldoorn, lid van dezelfde vereniging Av 34 die overigens samen met zijn clubgenoot lange tijd de wedstrijd domineerde finishte op twee tellen. Vlooswijk: ‘’We gingen samen hard weg. Het was even wat aftasten. Ik kom zelf van de 800 en 1500 meter middenafstand en heb dan wat profijt bij een sprint.  Dankzij dit tempowerk kon ik de eindspurt naar me toe te trekken!

’’ Ruud van der Wal, beslist geen onbekende in de wedstrijdatletiek, probeerde weg te komen en kreeg een klein gaatje. ‘’Toch kwam Ard weer bij en kwam het neer op een lange eindsprint. Uiteindelijk moest ik in Ard die overigens sterk liep, mijn meerdere verkennen. Wel vond ik het erg leuk eens hier te lopen. We hadden altijd die beelden van de zwarte cross voor ogen en dan is het prachtig om ook eens op dat terrein te kunnen lopen. Eigenlijk hoorden we vandaag bij het NKcross in Tilburg.  De afstand was iets minder dan 12 kilometer, dat merkte je wel!’’ Van der Wal liep dit jaar nog in Amsterdam op de marathon een tijd van 2.39 uur. Jeroen Gelinck van Hanzesport uit Wichmond kwam als derde over de meet in 44.23 minuten.  Gelinck loopt volgend jaar de marathon van Utrecht waar hij 2.45 uur wil neerzetten. Hij wist Ronnie Leusink uit Beltrum en Bjorn Demkes uit Lievelde ruim voor te blijven. Demkes werd een dag eerder nog derde in het kader van de eindcompetitie bij de  Boekeldercross in Aalten. Freddy Dekker uit Lichtenvoorde eiste de zesde plaats op.

Bij de vrouwen op de langste afstand zegevierde Sylvie Klein Goldewijk. ‘’Het ging lekker vlot. Ik heb nog nooit zo snel gelopen. Mijn tijd van 50 minuten en 7 seconden verbaasde me. Ik ging net als altijd keihard weg . Vorige week in Nijmegen liep ik 1.01 uur, een goede voorbereiding op de Montferlandrun.’’ Daar zal ze Mariette ten Bokkel weer tegenkomen die zondag ook nipt achter Klein Goldewijk wist te finishen. Het leek er zelfs op dat Ten Bokkel haar rivale in de slotfase weer in het oog kreeg! Toch was Klein Goldewijk verzekerd van voldoende voorsprong.  Marathonloopster Ten Bokkel, liep naar een tijd van 51.04 minuten. In de zevenheuvelenloop was Ten Bokkel een kleine minuut achter Klein Goldewijk.

Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde werd tweede op de 6 kilometer  in 21.37 miuten  achter de Duitser Hendrik Pheiffer uit Rhede die 19.06 minuten noteerde. Arjan hierover: ‘’Met een klein groepje zaten we goed bij elkaar. Gerrit te Grotenhuis uit Aalten zakte uiteindelijk wat terug. Mijn aansluiting bij Kronos Enschede en training bij het FBK stadion moet me een nieuwe impuls geven in de atletiek! Ik verwacht dat de resultaten weer gaan spreken!.’’ Gerton Prinsen uit Aalten werd derde in 22.06 minuten. Een dag eerder had hij het eindklassement opgeeist over tien kilometer. 

Bij de vrouwen op de 6 kilometer gaf Cindy Brussé uit Aalten aan dat ze gewaagd was aan haar survivalmaatje Bianca Rougoor. De jonge Monique Elfrink uit Zevenaar besliste de strijd in haar voordeel en won in 24.49 minuten.  Cindy werd tweede voor Bianca. Het lopen bij de Scharenborgcrossloop kan verschillen. Zo was het parcours vorig jaar nog flink bevroren. Eigenlijk hoort blubber tot de echte ingrediënten van deze loop. Voor de meeste lopers was dit jaar met een droge en harde ondergrond erg goed te belopen.

Geen opmerkingen: