vrijdag 11 november 2011

Bennekomse bosloop een traditie


Zaterdag is de start van de 42e Bennekomse Bosloop
Voor de 42e keer wordt zaterdag 12 november de Bennekomse Bosloop gehouden. Een traditie dus. In de loop der jaren is het parcours weinig veranderd, wel is de start-/finishlocatie een paar maal verplaatst. De laatste jaren is de start en finish op de Prins Hendrikweg in Bennekom, net voorbij het clubgebouw van scouting Musinga-Rijn. Het parcours van 4 km gaat onder meer over de Hullenberg en kan één, twee of drie keer gelopen worden. De start is om 14.00 uur.

De organisatoren, het CBFB uit Bennekom, willen deze mooie traditie graag in ere houden, omdat de deelnemers het niet alleen een heel mooie, maar ook een heel gezellige loop vinden. Het is een kleinschalig evenement door een mooi en zeer gevarieerd bosgebied. De route gaat via de Prins Hendrikweg naar de Hullenberg, omhoog naar het Koepeltje, over het weitje en om het heideveldje heen weer het bos in om uit te komen op de Prins Hendrikweg. Vervolgens gaat men naar beneden naar de finish.

Iedereen die hardlopen leuk vindt kan deelnemen. Belangstellenden behoeven geen lid te zijn van een atletiekvereniging of een loopgroep en er zijn geen leeftijdsgrenzen. De organisatie heeft zich speciaal gericht op hardlopers, die dit jaar begonnen zijn met hardlooptrainingen, zoals georganiseerd door Start to Run en anderen. De kortste afstand is 4 km, een mooie afstand voor jonge of beginnende lopers en om te ervaren hoe het is om mee te doen aan een recreatieve loop. Je weet dat je niet de enige bent, die voor het eerst meeloopt en meedoen is belangrijker dan een heel snelle eindtijd. De meer ervaren lopers kiezen vaak voor de 8 km of 12 km.


Veel deelnemers keren regelmatig terug en komen uit verschillende delen van het land. Het aandeel vrouwelijke deelnemers neemt duidelijk toe en gaat in de richting van de helft. Bij de aanmeldingen tot nu toe zijn de jongste deelnemers twee meisjes van 13 jaar, maar er zijn ook wel eens jongere deelnemers geweest. Er lopen ook steeds vaker mensen mee, die de 65 al ruim gepasseerd zijn.

De organisatie hoopt dat er ook publiek komt kijken naar deze gezellige loop. De vaste bezoekers van het bos zijn door aanplakbiljetten geïnformeerd over de Bennekomse bosloop, zodat bezoekers en lopers elkaar niet hinderen. Het parcours is momenteel goed beloopbaar doordat het de laatste weken weinig geregend heeft en de verwachting is dat het weer goed blijft. Het bos is nu heel mooi door de bladval van de laatste dagen, die enkele weken later is dan normaal. Daardoor ligt er nog veel blad op de paden.
Klik voor meer informatie op onderstaande links

Geen opmerkingen: