zaterdag 19 november 2011

Verslag van de 3e Boekelder Cross in Aalten

Gerton Prinsen, op de achtergrond is Gerrit Dijkslag nog net zichtbaar
Gerton Prinsen versterkt kansen voor eindzege in Boekeldercross Aalten
Door Benno Stevering
AALTEN – Met een winst op de tien kilometer ziet Gerton Prinsen uit Eibergen zijn kansen op de eindzege op deze afstand in de Aaltsense Boekeldercross stijgen. Hij won in 37.34 minuten, gevolgd op enige afstand door Gerrit Dijkslag uit Aalten. Wim Brinkman uit Aalten werd derde. Evelien Hillen uit Aalten toonde zich de sterkste vrouw in 49.32 minuten. Dat de winnaar op de vijftien kilometer bij de mannen uit het Duitse Ramsdorf kwam liet hij wel blijken, want Christoph Uphues liep in een moordend tempo naar een rappe tijd van 51.02 minuten.  Hans Waalder uit Aalten werd een uitstekende tweede op de vijftien kilometer achter de snelle Duitser Uphues in 57.26 minuten. Dirk-Jan Demkes verpulverde het parcoursrecord op de vijf kilometer naar 16.12 minuten.
Hans Waalder uit Aalten over zijn tweede plek op de vijftien kilometer:  ‘’In survival zit voor mij alles in, veelzijdigheid met hindernissen en hardlopen. Deze crossloop  is echter voor mij als als survivalrunner een mooie opvulling. In Neede werd ik bij het RUC 2e en vorige week in Vollenhove negende.  In Aalten kon ik rustig opbouwen en mijn eigen tempo voortzetten in een eenzame strijd tegen mezelf achter de op kop sleurende Duitser. In de derde week van januari richt ik me op het NK RUC in Westerbork. De progressie zit er redelijk in. Wel moet ik mijn hamstrings in de gaten houden!’’ Bjorn Demkes uit Lievelde, lid van de organiserende vereniging AVA’70 zat in de eerste twee ronden nog in het spoor van Waalder. Hij gaf aan zich teveel gegeven te hebben en kwam zich in de derde ronde tegen! Demkes richt zich volgende week op de tweede of derde plek in het eindklassement, afhankelijk van de deelname van Tonny Kleingebbink uit Groenlo die zaterdag verstek liet gaan. 

De tien kilometer werd een fraaie zege voor Gerton Prinsen uit Eibergen in 37.34 minuten. De vrij constant presterende Prinsen was uiterst content met deze uitslag:  ‘’Het was een eenzame strijd voor mij dit keer aan kop. Het ging lekker. Ik was snel gestart en had direct een gat. Het ging erg lekker. Vorig jaar was ik tweede in de competitie, dit keer kan een eerste plek me niet meer ontgaan! Verder komen straks de Scharenborgcross, de Montferlandrun en de Keiloop in Meddo weer in beeld.’’ Gerrit Dijkslag uit Aalten, lid van de organiserende vereniging ontbrak het aan motivatie, maar wist nog wel een uitstekende tweede plek te realiseren in 39.10 minuten. Veteraan Wim Brinkman uit Aalten werd derde in 39.56 minuten.

Evelien Hillen uit Aalten won bij de vrouwen maar gaf aan dat het zwaar was. ‘’Toch liep ik harder dan de vorige keer. Op het vlakke gedeelte heb ik nog getracht wat aan te zetten voor de heuvels. Voor het klassement verwacht ik achter Heidi Jentink tweede te worden! Samen met nog een groot aantal clubgenoten lopen we mee in de Montferlandrun’’.

Op de vijf kilometer verbrak Dirk-Jan Demkes uit Duiven wederom het parcoursrecord. ‘’De eerste drie kilometers gingen super. In de laatste kilometer kon ik mijn tempo niet meer vasthouden, waardoor ik eindigde in 16.12 minuten. Ik had graag nog 13 tellen sneller gelopen! Dankzij de training van Titus Fierkens bij de Liemers presteer ik nu beter dan vroeger. Ook de buikspieroefeningen bij sportcentrum Cordian werpen haar vruchten af.’’ Nederlands Kampioen Survivalrun Jochem Bruggink uit de Heurne liep zaterdagmiddag achter de rappe Dirk-Jan Demkes van de Liemers uit Duiven op de vijf kilometer naar een tweede plek in 18.12 minuten. De survivalkampioen:  ‘’Ik was goed gestart met een gemiddelde van tussen de 3.20/3.30 per kilometer. Na de derde kilometer werd het zwaarder en het tempo zakte terug. De Duitser was vanaf de start weg. Ik heb mijn eigen tempo lekker kunnen lopen. Deze tweede plek geeft me voldoening.  In januari is de volgende survivalrun. Echter in Gendringen moet ik in februari mijn NK titel weer verdedigen. Daar ga ik voor trainen en wil ik pieken. Loop in Aalten ook niet de gehele competitie mee. Verder wil ik de Montferlandrun doen en verder de lijn van mijn trainingsschema voortzetten gelet op duur en kracht. Uiteindelijk is specifiek survivalwerk mijn ding!’’

Bij de vrouwen was het Nicole Hoffman uit Groenlo die won in 20.10 minuten. Wilma Hoftijzer uit Dinxperlo heeft haar survivaltraining inmiddels weer opgepakt en werd tweede in 22.58 minuten. In het grote deelnemersveld vrouwen bevond zich ook Ingrid van Zolingen uit Aalten die een rustige vijf kilometer liep als voorbereiding op de zevenheuvelenloop, een dag later in Nijmegen.

4 opmerkingen:

Geert zei

Gerrit, ik lees in het verslag dat het je ontbreekt aan motivatie, dat is toch niets voor jou?

Gerrit zei

Dat klopt Geert, maar dat is in het ziekenhuis liggen ook niet, maar toch zal ik er in december weer aan moeten geloven. Nu zijn de stembanden aan de beurt. Daarom zag ik zaterdag het lopen ook ff niet zitten, lig ik er dadelijk weer een tijdje uit omdat diep ademhalen, kuchen en praten een poosje niet mag. Ik had ff een baaldag.

Geert zei

Oh dat wist ik niet Gerrit, het beste ermee!

Gerrit zei

Dank je Geert, je kunt ook niet alles weten, hoewel je site meestal voortreffelijk geinformeerd is! :)

Over 10 dagen ben ik er hopelijk alweer van af, zal wel ff stil worden....