zaterdag 26 november 2011

Verslag van de 4e Boekelder Cross in Aalten

Tonny Klein Gebbink, 2e plaats op de 15 kilometer
Gerton Prinsen pakt winst in eindklassement Boekeldercross Aalten

Door Benno Stevering

Ingrid van Zolingen uit Aalten had de afgelopen periode veel aan de lange afstand geproefd. En dat uitte zich in een winst op de vijftien kilometer bij de vrouwen in 1.15.19 uur. De Duitse Gaby Spangemacher uit Bocholt werd tweede in 1.16 uur. Wederom snel was de jonge Duitser Christoph Uphues uit Ramsdorf. Hij liep de vijftien kilometer en won in 49.53 minuten. Tonny Klein Gebbink uit Groenlo, tweede in de Kanonsloop werd hier ook tweede in 57.27 minuten.

Marco Rutgers uit Doetinchem van Argo won de tien kilometer in 37.49 minuten. Gerton Prinsen uit Eibergen wist Rutgers dicht te naderen, maar strandde met het zicht op de finish en werd tweede in 37.56 minuten. Wel won Prinsen het eindklassement over vier wedstrijden. Ook Wim Brinkman uit Aalten deed hier goede zaken door onder de veertig minuten te finishen. Bij de vrouwen liet Heidi Jentink uit Lichtenvoorde zien dat ze over talenten beschikt. Haar tijd liet ze op de klokken stil staan na 44.44 minuten en werd de snelste vrouw op de tien kilometer. Evelien Hillen uit Aalten werd tweede.

De strijd bij de vrouwen over vijf kilometer ging naar Jasmin Nieland uit Bocholt in 19.36 minuten, gevolgd door Nicole Hoffmann uit Groenlo. Bij de mannen ging de winst naar Jonathan Kolks uit Bocholt met 17.18 minuten. Veteraan Jos Slutter won de strijd bij de vijftigers voor Geert Wevers uit Aalten met een tijd van 18.57 minuten. David Spiro uit Winterswijk testte zich op de vijf kilometer en werd derde in 17.30 minuten. Het jeugdige talent finishte achter de Duitser Jonathan Kolks en Joeri Voltman uit Doetinchem. AVA´70, de organiserende vereniging uit Aalten kon terugkijken op een geslaagde crosscompetitie in Aalten met vooral op de jeugdafstand en vijf kilometer veel deelname.

Heidie Jentink, snelste vrouw op de 10 kilometer

Geen opmerkingen: