zaterdag 12 november 2011

Foto's en uitslagen van de Papendalcross in Arnhem


Mark te Brake

De Papendalcross timmert hard aan de weg. Ook dit jaar weer stond een groot deel van de Nederlandse top aan de start en de nog jonge organisatie had ervoor gezorgd dat de atleten een specifiek crossparcours kregen voorgeschoteld. Voor crossliefhebbers was het genieten: Heuvels, gras, bospaden, steile klimmetjes, scherpe bochtjes.

Bij de mannen was het Jesper van der Wielen die hier het beste uit de voeten kon. Tot aan de laatste ronde was er een kopgroep met Michel Butter, Thomas Poesiat en Jesper van der Wielen. Echter bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Van der Wielen een dermate indrukwekkende versnelling dat hij direct een flink gat sloeg met Butter en Poesiat. Van der Wielen gaf dat niet meer uit handen en won overtuigend. Achter hem streden Thomas Poesiat en Michel Butter om de tweede plaats. Een strijd die Butter won.

Vandaag liepen in die lange cross over 8,5 kilometer ook een aantal middenafstandlopers mee. De beste klassering was voor Niels Verwer. Op een zesde plaats volgde Rene Stokvis. Bram Som werd vijftiende. Op de lange cross bij de vrouwen was Helen Hofstededie die vanaf het begin op de leidende positie liep. Hofstede, vorige week goed voor een derde plaats in Mol, bouwde gedurende de race gestaag aan haar voorsprong. Achter de atlete van TDR volgde Marije te Raa op een halve minuut. De derde plaats was voor Jamie van Lieshout (bron: Losse Veter)

Klik op de links voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief








Kylian Klein Hesseling

Bram Tolkamp

5 opmerkingen:

Geert zei

Wie weet wie de jongen op de middelste foto is?

Erwin zei

Geert,

Dat is Kylian Klein Hesselink

Geert zei

Bedankt Erwin en ook Eric voor het mailtje

Ingrid zei

Mooie foto,s weer , kiekjesdief kom je nog in aalten?

Eric zei

Hoy,

Ik heb met dun potlood de laatste wedstrijd van de Boekelder Cross op m'n verlanglijstje gezet. Is dus nog niet zeker!

Mazzzle,


Eric